ceturtdiena, 2013. gada 28. februāris

Sakrājās

Beidzot saņēmos un nolēmu plašākai auditorijai padalīties ar mazu daļiņu no tā, kas sakrājies. Daļiņu no sevis pašas un savām pārdomām, šoreiz ne pierakstīta teksta veidā. Kādēļ tikai daļiņu? Jo ne viss ir piemērots citu acīm, ne viss ir saglabājies, kā arī ne viss man šobrīd ir pa rokai. Tādēļ pagaidām iztiksim vien ar nelielu ieskatu pēdējā laika "radījumos" un arī tikai tajos, kas atrodas manā otrajā šā brīža mājvietā, kur, attiecīgi, šajā brīdī arī esmu es pati.
Ja gribi piesieties, droši vari to nedarīt, uzreiz pasaku: ne uz kādu augsto mākslu nepretendēju, nekad neesmu gājusi mākslas skolā vai kādos zīmēšanas kursos, es tikai fiksēju savas mirklīgās idejas un sajūtas, nepievēršot sevišķu uzmanību tādām lietām kā "pareizas" proporcijas, lineārā perspektīva, ēnojumi utt.


Šim pagaidām nosaukuma nav.


"No kauliem līdz pērlēm"


"Izsmēķēta nepatiesība"


Vēl viens beznosaukumainītis


"Wicca". Šeit prasās sīkāks komentārs: Jo senākas gudrības, jo tās spēcīgākas (simboliski Bībeli atainoju mazāku). Čūska daudzās kultūrās ir gudrības simbols (ābols saistīts ar to pašu, bastoties uz Bībeles stāstu par Ēdenes dārzu: čūska pamudināja nogaršot aizliegto augli, tādējādi ļaujot cilvēkiem atvērt acis un saredzēt lietas, kas tiem pirms tam bija apslēptas).
Rūnas uz ābola simbolizē aizliegtās gudrībās, uz kurām aizliegtais auglis pavēra skatu.
Ankh- mūžības simbols, šajā gadījumā, simbolizē gudrības mūžīgumu.


"Dzīve kā izvēle. Vai spēle." Tēls pa labi (atzīšos, pašai nepatīk, kā sanācis...) ir Ba, jeb dvēsele, kādu to attēloja senie ēģiptieši. Ba izspēlē šaha partiju ar Anubisu (domāju, šīs dievības nozīmi nevienam nav jāskaidro). Svari simbolizē dzīvi un šīs spēles gaitā noslieksies par labu uzvarētājam. Šahs apzīmē izvēli, katrs gājiens ir izvēles veikšana dzīvē.


"Klavieres." Šādi es vienkārši uztveru šo mūzikas instrumentu, tāds ir tā portrets manās acīs. Šo instrumentu var arī neuztvert nopietni, tas nav obligāti, sevišķi, ja tas spēlē jautru un bērniem domātu melodiju. Roze mutē simbolizē skaņu, skanējumu: vai nu redzam daili, vai pat sajūtam, izjūtam, izbaudām (smaržu-skaņu). Drīkst arī noreibt no "aromāta"


Nav nosaukuma.


"Reinkarnācija." Sarkofāgs spogulī (jā, tas ir spogulis. viena no lietām, ko zīmēt man galīgi nesanāk), pretstatīts mūsdienu zārkam, simbolizē dvēseles nemirstību: nav svarīgi, kurā laikā dzīvojam- mūsu dvēsele paliek tā pati.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru